DUURZAAM ONDERNEMEN

iamoo produceert sociaal en lokaal in Nederland, minimalistische essentials en stationary uit afval, gerecyclede materialen en geupcyclede grondstoffen. Onze producten wil je vooral hebben omdat ze mooi, stijlvol én functioneel zijn. Dat ze ook nog eens goed zijn voor de wereld, elk een eigen verhaal hebben en door fijne mensen gemaakt worden, is een belangrijke bonus. Door eerlijk en transparant te zijn, willen we anderen inspireren. Duurzaam, sociaal ondernemen én lokaal produceren is de nieuwe standaard!

HET MERK & IDENTITEIT

Onze designs zijn direct terug te koppelen aan waar we voor staan. No-nonsense design, functioneel, stijlvol met een persoonlijke ‘touch of happiness’.

iamoo is een samentrekking van ‘I am made out of…’. ‘I am’ in onze naam heeft meerdere betekenissen. Het staat voor ons product met een eigen verhaal. Voor de prachtige mens en het er mogen zijn. Voor trots. Maar ook voor de normen en waarden waar ieder mens afzonderlijk voor staat, waarvoor we met ons merk een positieve duurzame inspiratie willen zijn.

‘Made out of’ staat voor de verschillende duurzame materialen waar we mee werken, die leidend zijn voor onze ontwerpen. Elk met hun eigen unieke samenstelling, herkomst en verhaal.

Het beeldmerk van iamoo is dan ook niet alleen de handtekening van het merk, maar ook die van het product, het materiaal, de ontwerper, de maker en de drager.

Het oranje detail, dat overal terugkomt, staat voor onze Nederlandse roots, maar ook voor plezier en de creativiteit die we anderen willen meegeven in het dagelijks leven.

WASTE LESS, CREATE MORE

Wij geloven in minder! Minder is essentieel om je CO2 voetafdruk te verkleinen. Daarom is minder een rode draad binnen onze bedrijfsvoering en hebben we de gebruikelijke en bekende paden verlaten. Zo zijn onze materialen herbruikt of gerecycled en komen ze van minder ver, onze ontwerpen zijn tijdloos en niet seizoensgebonden, onze productie zit in Nederland, we creëren minder afval en hebben minder voorraad.

ONZE WAARDEN

Eerlijke en kwalitatieve producten die zijn gemaakt van eerlijke en kwalitatieve materialen. Om dit te bereiken hanteren we vijf basisprincipes bij de productontwikkeling en productie:

ONTWIKKELINGEN

We willen duurzaam en maatschappelijk succes en menselijk geluk creëren. Om dit te kunnen bereiken is samenwerking met anderen essentieel. Daarom bundelen wij graag onze kracht en zijn wij altijd op zoek naar nieuwe ketenpartners. Om van elkaar te leren en met elkaar duurzaam te groeien (economisch, ecologisch en persoonlijk).

Wie groeit kan haar positieve impact namelijk opschalen en de CO2 voetafdruk verkleinen. Heb je aanvullingen, tips of een grondstof die een aanvulling zou kunnen zijn voor onze duurzame productlijn? Laat het ons dan weten via ons contactformulier.

TOEKOMST

Bij duurzaam ondernemen is innoveren een essentieel onderdeel. Daarom zijn we continue bezig om onze producten nog duurzamer te maken. We vinden namelijk dat het altijd beter kan. We hebben daarom een aantal kernpunten aangewezen waaraan we dagelijks werken.

  1. Minder gebruik van hulpbronnen bij de productie zoals: water, energie en chemicialien;
  2. Het verlengen van de levensduur van een product, door ontwerp en materiaalverbetering, maar ook door het aanbieden van reparties en gebruiksadvies;
  3. Het verlengen van de levensduur door het een aanbieden van een repair, share recycle service;
  4. Het gebruik van gegerecyclede of geupcyclede materialen verhogen;
  5. Vergroten van transparantie in de hele keten;
  6. Duurzame transportmethoden blijven vergroten;
  7. Alle producten wordt altijd lokaal geproduceerd;
  8. Onze afzet bij sociale werkplaatsen verhogen;
  9. Werkplezier en kansen voor iedereen.