iamoo is ontstaan vanuit de enorme drive om bij te dragen aan een betere wereld.

Als ik denk aan mijn kinderen en eventuele kleinkinderen, dan vraag ik mij oprecht af in wat voor wereld zij straks opgroeien. Het gevoel van onrecht overvalt mij hier dan bij. Hoe hebben we dat kunnen laten gebeuren? Waarom willen mensen altijd meer?

De continue vraag die ik mijzelf hierbij stelde: hoe kan ik mijn talent en kennis inzetten om én meer levensgeluk te creëren én bij te dragen aan een gezondere natuur? Er was geen weg meer terug!

Een jaar geleden besloot ik mijn hart te gaan volgen. Ik ga het anders doen.

Zo is het idee voor iamoo ontstaan. Een duurzaam merk dat mooie en bruikbare tassen, accessoires en stationary maakt van geupcyclede en gerecyclede materialen. Lokaal gemaakt, zo veel mogelijk in sociale naaiateliers, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

iamoo is meer dan een productlijn dat op de juiste manier geproduceerd is. Met iamoo willen we (werk)geluk creëren, mensen verbinden en verhalen delen. Een toekomst voor iedereen!

Onze naam is dan ook een samentrekking van: I am made out of. ‘I am’ heeft voor mij meerdere betekenissen. Het staat voor ons product met een eigen verhaal. Voor de prachtige mens en het er mogen zijn. Maar ook waar ik, en hopelijk jij ook, voor staat! Voor de verantwoordelijkheid die iedereen afzonderlijk heeft richting de natuur en maatschappij. ‘Made out of’ staat voor de verschillende duurzame materialen waar wij mee werken. Elk met hun eigen unieke samenstelling en herkomst.

Het beeldmerk van iamoo is dan ook niet alleen de handtekening van het merk, maar ook die van het product, het materiaal, de ontwerper, de maker en de drager.

Het duurzaam ondernemen, maar vooral het ontwerpen en produceren was een ware zoektocht. Niets ligt vast. Er zijn nog heel veel onduidelijkheden, onzekerheden en verbeterpunten. Maar nog meer mogelijkheden en kansen. Door deze intensieve zoektocht heb ik zo ongelooflijk veel kennis en inspiratie opgedaan. Ik kan niet wachten om dit de te delen met de rest van de wereld.

Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar, kan ik alleen maar dankbaar en trots zijn op waar iamoo nu staat. Een uniek duurzaam merk, waar met zeer veel plezier gewerkt wordt aan unieke duurzame producten. Klaar om de wereld een beetje beter te maken.